Warffum

OLYMPUS DIGITAL CAMERA‘Waarom Warffum?’. Tja, daar kan ik eigenlijk heel kort in zijn: mijn vriend (nu man) kreeg in 1981 een baan op een akkerbouwbedrijf in Warffum. Nog nooit van Warffum gehoord. Dus maar trouwen – samenwonen was niet aan de orde – en heel jong vanuit het Gelderse Voorst in een oude Kever op naar de Noordpolder. Daar was het, zeer rustig, ruimtelijk, modderig en ’s nachts aardedonker. Het weggetje waar we aan woonden was toen nog niet verhard en zat vol met hobbels en gaten. Het was even wennen, maar dat duurde niet lang.

Hier mocht ik graag achter de boerderij op de Middendijk gaan zitten. De hond mee, heerlijk kijkend over de gewassen naar Warffum.Waar ik allerlei geluiden vanuit het dorp hoorde en van alles zag bewegen. Uren kon je er zitten.

Na negen jaar zijn we, met onze twee zonen, naar de Rottumerplaat verhuisd. Hier kwam ik in aanraking met het rijke verenigingsleven van Warffum. Door in de redactie van Op en Om de Terp te gaan zitten en onder andere de foto’s te verzorgen, heb ik hele mooie plekjes gezien. Toch blijven de vergezichten en de prachtige wolkenpartijen mijn voorkeur hebben, een inspiratiebron om te schilderen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProbeer het eens uit en geniet:
– Aan het einde van onze straat, zittend op een bankje, kijkend over de velden richting Baflo.
– Zittend op de Middendijk, kijkend naar Warffum.
– Fietsend naar de zeedijk, kijkend over het Wad.
– Zittend op een bankje bij het station, kijkend over de landerijen.
– Zittend op het bankje in het Witrokkenbos, kijkend over de gewassen

Anjo de Groot-van Es